Skip to main content

Sosiaalinen vastuu

Vastuullinen ja yhteistyökykyinen Aqualainen

Vuoden 2023 aikana järjestimme sisäisen henkilöstövalmennuksen ”Aqulainen#2023” koko konsernin henkilöstölle.

– Valmennuksen tavoitteena oli päivittää yhteisiä osaamisia ajan tasalle ja varmistaa arvojen hyvinvointi, vastuullisuus ja uudistuminen mukainen toimintatapa. Valmennus muodostui eri teemoista, joiden on katsottu olevan tärkeitä niin liiketoiminnan kehittämisen, itsensä kehittämisen kuin yhteistyön vahvistamisen näkökulmista, mainitsee Lahti Aquan hallintojohtaja Tiina Lakimo

Huomioimme yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasiat työpaikkailmoituksissa, työhaastatteluissa ja henkilövalinnoissa. Niihin ei saa vaikuttaa mikään yhdenvertaisuus- tai tasa-arvolain määrittämä syrjintäperuste niin, että se sulkisi pois tai estäisi työhön pääsyä, työssä onnistumista tai siinä kehittymistä.

– Huomioimme osaamisen johtamisessa myös sen, että henkilöstöä kohdellaan yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti mahdollistaen tehtävästä toiseen siirtymisen, yhtäläisen koulutuksen ja muuhun valmennukseen osallistumisen, kertoo Lakimo.

Palkkaamme joka vuosi kausityöntekijöitä sekä otamme työharjoittelijoita paikallisista oppilaitoksista. Omalta osaltamme haluamme auttaa opiskelijoita saamaan oman alansa työharjoittelua. Kesätyöntekijöiltä olemme saaneet hyvää palautetta ja moni meillä jo työskennelleistä kausityöntekijöistä hakee myös seuraavana kesänä meille töihin.

Omien kokemuksieni perusteella on hienoa todeta, että työyhteisössä ei ikäerolla tai osaamisella ole vaikutusta vaan kaikkia pidetään yhdenvertaisina. – Elina Remes, asiakaspalvelutiimin kausityöntekijä

Aqualainen #2023
 • Maaliskuu 2023
  Maaliskuussa aloitimme tiimeittäin strategiatyöpajoilla, joissa sisältönä oli konsernin strategia ja liiketoimintasuunnitelma. Kävimme läpi, miten yrityksen arvot näkyvät toiminnassamme ja mitä liiketoimintasuunnitelmasta johdetut toimenpiteet sekä vastuullisuus tarkoittavat kunkin tiimin työssä.
 • Toukokuu 2023
  Toukokuussa keskityimme vuorovaikutustaitoihin ja yhteistyön merkitykseen työhyvinvoinnin ja työn tuloksellisuuden näkökulmista. Opimme, mitkä ovat menestyvän tiimin kulmakivet ja miten luottamus on kaiken perustana.
 • Syyskuu 2023
  Syyskuussa jatkoimme tietoturvallisuudesta ja jokainen Aqualainen suoritti tietoturvan verkkokurssin Aqua-Akatemiassa. Lisätietoa yrityksen ulkopuolelta toi kyberturvallisuusasiantuntijan puheenvuoro, jossa saimme kuulla laajemmin mitä maailmalla tapahtuu.
 • Lokakuu 2023
  Turvallisuuden teema jatkui myös lokakuussa, kun aiheeksi vaihtui työturvallisuus. Kaikki suorittivat oman yhtiön työturvallisuuteen räätälöidyn verkkokurssin ja Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija kertoi meille, mitkä ovat työturvallisuuden vastuut työyhteisössä työnantajan, esihenkilön ja työntekijän näkökulmista.
 • Marraskuu 2023
  Marraskuun digityöpajoissa tutustuimme vesihuoltoalan digistrategiaan, oman yhtiön ”road mappiin” ja tekoälyn mahdollisuuksiin tulevaisuudessa. Henkilöstö sai myös ideoida, miten tekoäly voisi olla apuna tulevaisuuden työtehtävissä.
 • Joulukuu 2023
  Joulukuussa päätimme henkilöstövalmennuksen teemaan hyvinvointi. Kuulimme ulkopuolisen luennoitsijan innostavan esityksen arjen pienistä hyvinvointiteoista ja palautumisen merkityksestä työssä jaksamiseen. Tilaisuudessa palkittiin henkilöstön äänestämä vuoden Aqualainen.

Hyvinvointi
on meille tärkeää.

Meille on tärkeää pitää huolta asiakkaistamme, työntekijöistämme ja ympäristöstä. Yhdessä tekeminen ja työnilo näkyvät asiakaspalvelussamme.

Vastuullisuus
perustuu tahtoon olla
luottamuksen arvoinen.

Meihin voi luottaa niin omistajat, asiakkaat kuin henkilöstökin. Ihmisten ja ympäristön hyvinvointi on vahvaan osaamiseen pohjautuvan toimintamme lähtökohta. Sen seurauksena syntyy puhdas ja laadukas vesi.

Uudistuminen on
yhdessä ideoimista.

Kehitämme toimintoja, prosesseja, laitteita sekä työntekijöiden osaamista jatkuvasti varmistaaksemme osaamisen myös tulevaisuudessa.


Tapahtumien suurvuosi näkyi ja kuului

Vuosi 2023 oli Lahdessa todellinen tapahtumien suurvuosi, johon pääsimme osallistumaan tarjoten lahtelaista Salpausselän harjujen suodattamaa pohjavettä tuhansille kotimaisille ja kansainvälisille vieraille.

– Salpausselän 100-vuotisjuhlakisat, Kalevan kisat sekä triathlonin puolimatkan MM-kisat rytmittivät vuoden 2023 vuosikelloa. Tapahtumien suurvuosi olikin ainutlaatuinen tilaisuus päästä tarjoamaan ja markkinoimaan Lahdessa vieraileville urheilijoille ja tapahtumakävijöille maailman puhtainta hanavettä. Panostimme viestintään laadukkaasta hanavedestä ja jokainen urheilija sai kisamuistona Lahti Aquan juomapullon, kertoo Lahti Aquan viestintäpäällikkö Paula Nikula

Osallistuimme myös MegaDuuniWork-rekrytointitapahtumaan Sibeliustalolla, jossa kerroimme vesihuoltoalan tehtävistä ja oman yrityksemme toiminnasta työnhakijoille. Oli mukavaa huomata, että työtehtävät ja niiden merkityksellisyys yhteiskunnassa kiinnostivat monia paikanpäälle tulleita.

Case

Hanavesi raikastutti urheilijoita triathlonin puolimatkan MM-kisoissa Lahdessa

Triathlontapahtuma VinFast IRONMAN 70.3 World Championship järjestettiin Lahdessa 26.–27.8.2023. Lahti Aqua oli tapahtuman yhteistyökumppani huolehtien yli 6000 kilpailijan janon sammuttamisesta tapahtumaviikonloppuna. Urheilijoiden kisareppuihin jaettiin englanninkielinen hanavesi-info, kilpailun juoksuosuudelle rakennettiin kuusi juomavesipistettä ja maalissa jokainen urheilija sai hanavedellä täytetyn Lahti Aquan juomapullon. Lisäksi VIP-alueella vieraita raikastutti Lahti Aquan vesibaari ja yleisöä palveli Urheilukeskuksen expo-alueella vesisäiliö, josta kuka tahansa sai käydä täyttämässä oman juomapullonsa.

Katso tästä kuvia tapahtumista

Hanavesi raikastutti maalissa.
Kalevan kisat kisattiin Lahdessa heinäkuun lopussa.
Olimme mukana MegaDuuniWork-tapahtumassa lokakuussa.
Maaliintulon jälkeen jokainen triathlonisti sai hanavedellä täytetyn Lahti Aquan juomapullon.
Lahti Aquan vesibaari Ironmanin MM-kilpailussa
Lahti Aquan juomavesipiste sai uuden ilmeen